Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

KONVOI KE MASJID 2011- MASJID JELAI 4

 • Saturday, 22 October 2011
 • Komuniti Felda Jelai
 • Labels:


 • Pada 11 Febuari 2011 berlangsunglah Program Konvoi Ke Masjid bagi tahun 2011 ini. Pada kali ini konvoi akan mengadakan program bersama-sama dengan Masjid Jelai 4 yang turut disertai oleh Belia Felda Jelai.. Konvoi sebanyak 53 buah motosikal dan 3 kereta bermula di Surau Al Hidayah, SMK Jelai Felda, pada jam 6.00 petang dan bergerak secara kumpulan ke Masjid Jelai 3. Di sana anggota konvoi dapat bertemu dengan Jawatankuasa Masjid Jelai 3 selama 5 minit. Konvoi seterusnya bergerak ke Masjid Jelai 1, 2 dan berakhir di Masjid Jelai 4. 


  Di Masjid Jelai 2, anggota konvoi bertemu dan bersalaman dengan jawatankuasa masjid yang diketuai oleh Tuan Imam 2, Tn. Hj. Baharuddin. Tuan Hj. Baharuddin adalah salah seorang jawata nkuasa masjid yang aktif menyertai kursus ICT di bawah Program Imarah Masjid.


  Di Masjid Jelai 4, anggota konvoi sempat bergambar beramai-ramai sementara menanti masuknya waktu maghrib. Sambil itu temuramah bersama Pengetua dan 2 orang anggota BADAR sekolah telah diadakan di sana. Program pada malam itu diteruskan dengan solat maghrib, bacaan yasin, solat isyak, solat hajat dan tazkirah oleh ustaz Khir yang baru balik di Mesir..
  Sepanjang konvoi berlangsung, rakaman pergerakan konvoi telah dibuat oleh RTM 1 bagi tujuan slot di TV 1 iaitu PERSADA JURNAL. 


  Alhamdulillah..program berjalan dengan lancar dan meriah. 
  Pada malam itu juga YB Dato Hjh Zainab binti Nasir, EXCO dan ADUN Gemas, telah membuat kunjungan mengejut ke masjid Jelai 4. Beliau telah turut sama menunaikan solat Isyak dan solat hajat serta Tazkirah dan jamuan makan malam .

  0 comments:

  Post a Comment

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...